Bakkersland: 'Geen asbestbrood in schappen terechtgekomen'

9 januari 2014

HEDEL - “We kunnen zonder meer stellen dat er nooit brood met asbest in de schappen van de supermarkten terecht is gekomen.” Dat zegt algemeen directeur Eugène Scholten als reactie op de tv-uitzending van Zembla.

Zembla maakt vanavond in de uitzending bekend dat in een deel van de ovens van Bakkersland asbest als isolatiemateriaal is verwerkt en dat delen van de asbest op het brood zijn terechtgekomen.

Bakkersland benadrukt dat het bij de asbest in de ovens om geringe hoeveelheden in een deel van de ovens gaat en dat dit bij meer bakkerijen in Nederland het geval is. “Hoewel asbest langzaam maar zeker wordt teruggedrongen uit de samenleving, komt het nog steeds op veel plaatsen voor in Nederland”, stelt het bedrijf in een reactie.

'Nooit enig risico'

Volgens het bedrijf “kan worden gesteld dat nooit enig risico is opgetreden voor de consumenten en voor de medewerkers van Bakkersland. Ook niet in de gevallen waarbij asbest is vrij gekomen.”

Bakkersland stelt conform alle geldende regelgeving te werken en producten van goede kwaliteit te leveren, die zijn vervaardigd op een veilige manier.

“We betreuren dat, ondanks een intensieve uitwisseling van informatie met Zembla, toch een beeld wordt geschetst dat onnodige onrust zou kunnen veroorzaken waar het de bereidingswijze van brood in onze bakkerijen betreft,” aldus Scholten.

Lees ook:

Zembla: ‘Asbest in brood Bakkersland’ (9 januari 2014)

Altijd op de hoogte blijven?