Bakkersland verkoopt ‘zuurstofarm’ aan Dutch Bakery

2 februari 2015

Bakkersland verkoopt de afdeling zuurstofarm verpakte broodproducten aan Dutch Bakery. De verkoop past in de strategie van Bakkersland om zich te focussen op de productie van dagvers brood, winkelafbak brood en gebak.

Bij de verkoop zijn de bakkerijen in Tilburg en Eindhoven én het distributiecentrum in Tilburg betrokken, bericht Bakkers in bedrijf. Met de verkoop aan Dutch Bakery is een soepele voortzetting van de dienstverlening aan klanten gegarandeerd.

Specialiseren

“Met de verkoop kunnen we ons nog verder specialiseren in het vervaardigen van de beste dagvers- en winkelafbak producten”, aldus Chris Deen, CEO van Bakkersland. “Daarmee kunnen we onze sterke marktpositie in deze segmenten verder verbeteren en groei realiseren. De ZAV-activiteiten sluiten goed aan bij de strategie en organisatie van Dutch Bakery. We zijn dan ook blij dat we in hen een solide koper hebben gevonden die al jaren gespecialiseerd is in dit segment.”

Toonaangevend

“Met de focus die Dutch Bakery al decennia lang heeft op het ontwikkelen en bakken van thuisafbakbrood, gecombineerd met de schaalgrootte van de van Bakkersland overgenomen activiteiten, ontstaat een toonaangevende onderneming in de Nederlandse thuisafbakmarkt”, stelt Jefrem Schapendonk, CEO van Dutch Bakery.

Lees ook:

CEO Eugène Scholten weg bij Bakkersland (2 september 2014) 

Altijd op de hoogte blijven?