Bedrijfsleven mijdt EFFoST-congres

7 november 2006

DEN HAAG – Bedrijven zijn blijkbaar niet geïnteresseerd in duurzaam ondernemen. Op het EFFoST-congres Duurzaamheid in de agri-food keten is slechts een handjevol bedrijven vertegenwoordigd.

Dit is toch opmerkelijk gezien de focus op het bedrijfsleven in het programma van de eerste dag van het wetenschappelijk congres dat plaatsvindt van 7 tot en met 9 november in het World Forum Convention Center in Den Haag. Van de grote bedrijven zijn slechts Unilever, Royal Nedalco, Danisco en Provalor aanwezig.

EFFOST-voorzitter Brian McKenna (zie foto) repte in zijn openingsrede wijselijk niet van de geringe opkomst van het bedrijfsleven. Ondanks de samenwerking met Total Food uit de UK is het niet gelukt om meer bedrijven, met name het MKB, naar Den Haag te krijgen.

Volgend jaar zal EFFoST met EHEDG – de European Hygienic Engineering Design Group – gaan partneren. In Lissabon zullen beide organisaties de 2007-editie van het EFFoST-congres organiseren.

Het is nog onduidelijk of EFFOST voortaan elk jaar gaat partneren. Het is wel duidelijk dat het congres in de afgelopen jaren lijdt onder het geringe aantal betalende bezoekers. In Warschau 2004 kwamen er slechts 80 bezoekers opdraven. In Valencia 2005 gaven weliswaar ruim 350 bezoekers acte de présence. Echter, het leeuwendeel waren studenten. Ook dit jaar valt het bezoekersaantal – circa 150 - tegen.

Altijd op de hoogte blijven?