Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

18 augustus 2022 Redactie Food

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

De samenwerking is gericht op het aanpakken van misstanden in de cacao-industrie in Ghana en Ivoorkust. Ben & Jerry’s gebruikte eerder al Fairtrade chocolade, maar slaat de handen ineen met Tony’s Chocolonely omdat zij weten waar de cacaobonen vandaan komen en onder welke omstandigheden deze zijn geteeld.

Vanwege de samenwerking lanceren zowel Ben & Jerry’s als Tony’s Chocolonely een aantal nieuwe smaken, waarin bekende smaken van het ijs en de chocolade gecombineerd worden. Tony’s Chocolonely introduceert de nieuwe smaken Dark milk chocolate with brownie en White chocolate strawberry cheesecake. Ben & Jerry’s brengt ijs met Tony’s bekende karamel en zeezout-smaak op de markt in een reguliere en plantaardige variant.

Bron: Tony’s Chocolonely, Nu.nl

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?