HAS benoemt lectoren co-creatie en coöperatie

22 november 2013

DEN BOSCH - HAS Hogeschool heeft directeur Pierre van Hedel van Rabobank Foundation en directeur Roger Engelberts van Imagro en Koos & Co’s benoemd tot lectoren co-creatie en coöperatie.

HAS Hogeschool spreekt van de ‘Lectorraad’ coöperatie en co-creatie, een nieuwe beweging gericht op coöperatief ondernemerschap in de agrofood en daarbuiten, zowel in Nederland als internationaal. “Het is een lectoraat gevormd door een coöperatieve Lectorraad. We zien dit als een Raad met clubgevoel, een co-creërende beweging’’, geeft oud-HAS’er Roger Engelberts aan, directeur van het Ottersumse Imagro, communicatiebureau voor agri food.

Ontgrenzen

Door het opzetten en bij elkaar brengen van nieuwe combinaties kan er veel meer dan voor mogelijk werd gehouden. “Branchevreemd gaan levert ongekende nieuwe inzichten in voedselproductie en groen. Door ontkokeren en ontgrenzen ontstaat er een kennis-explosie die resultaat oplevert. Een mooie beweging om gestalte te geven’’, aldus Engelberts. Hij is één dag in de week aan de HAS Hogeschool verbonden.

Joep Kok, directeur van Rabobank Bernheze Maasland hecht waarde aan de nieuwe Lectorraad. “Binnen de agrofoodsector is een groot deel van het bedrijfsleven coöperatief georganiseerd. In het verleden gebeurde dit vooral om economische waarde toe te voegen. Door meer vanuit gedeelde waarden te denken en coöperaties anders op te zetten, dragen ze nu ook bij aan een maatschappelijk breder geaccepteerde agrofoodsector.”

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?