Beter Leven Week van start

21 oktober 2014

Van 20 tot en met 26 oktober wordt voor de tweede keer de Beter Leven week gehouden. Doel is de bekendheid van het Beter Leven keurmerk onder het winkelend publiek te vergroten.

Tijdens de Beter Leven week zetten deelnemende boeren, supermarkten en fabrikanten hun diervriendelijke producten in de etalage. Het Beter Leven keurmerk is te vinden op verpakkingen van vlees, kip en eieren die diervriendelijker zijn geproduceerd.

Het keurmerk kent varianten met 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer verbeteringen een veehouder aanbrengt voor zijn dieren, hoe meer sterren zijn product krijgt. Het gaat daarbij om leefruimte, frisse lucht, afleidingsmateriaal en transport van dieren.

Gestegen

De Dierenbescherming stelt op basis van cijfers over deelnemende bedrijven en recente omzetcijfers vast dat het Beter Leven keurmerk (BLk) steeds meer voet aan de grond krijgt bij supermarkten en producenten. Sinds 2010 is het aantal deelnemende boeren gestegen met 45 procent gestegen. er zijn inmiddels meer dan duizend veehouderijen die dieren houden volgens de criteria van het sterrensysteem.

Lees ook:

Steeds meer bedrijven over op Beter Leven-vlees (23 april 2014)

Controle Beter Leven laat te wensen over (12 september 2013)

Altijd op de hoogte blijven?