Hygienic Design Network (HDN) organiseert op 14 maart 2024 een bijeenkomst over hygiënische buis en fittingen voor belanghebbenden bij het specificeren, installeren en leveren van voedingsmiddelenbuizen. Met de bijeenkomt wil HDN duidelijkheid verschaffen en het beoogde gebruik van hygiënische buis en fittingen afstemmen.

Door onvolledige buis- en fittingsspecificaties kunnen onduidelijkheden ontstaan bij installateurs en voorraadhouders en dat kan zorgen voor ongewenste situaties. De norm voor de keuze van een buis- en fittingsspecificatie vermindert risico’s op ongewenste situaties. De keuze van de juiste buis- en fittingsspecificatie blijkt in praktijk vaak lastig door gebrek aan kennis en onvoldoende bekendheid met de normen. 

Tijdens de bijeenkomst over hygiënische buis en fittingen gaat HDN hierover in gesprek met deelnemende belanghebbenden. De bijeenkomst is interessant voor technische en kwaliteitsverantwoordelijken van voedingsmiddelenbedrijven, installateurs van voedingsmiddeleninstallaties, inspecteurs van leidingsystemen in de voedingsindustrie, norminstanties (NEN), specialisten op het gebied van lassen, toeleveranciers, voorraadhouders en iedereen die belang heeft bij dit onderwerp. 

Belangstellenden kunnen hier meer informatie vinden en zich inschrijven voor de bijeenkomst.

Altijd op de hoogte blijven?