Biologisch bakkersbedrijf Pandriks in Franse handen

16 april 2024 Redactie Bakkers in bedrijf
Het Franse Bridor, dochteronderneming van Le Duff Group, wil het biologische bakkersbedrijf Pandriks overnemen. Door de krachten te bundelen hopen beide bedrijven hun positie versterken en groeiambities waar maken.

Pandriks produceert sinds 2012 ambachtelijke bakkerijproducten voor de retail. Dit gebeurt op basis van zuurdesem en met natuurlijke en biologische ingrediënten. Het biologische bakkersbedrijf verkoopt de producten als private label en onder het eigen merk SlooOW. Het bedrijf heeft twee productielocaties: één in Meppel en één in het Duitse Fulda. In 2023 zette Pandriks 150 miljoen euro om en had 400 medewerkers. Het bedrijf gaat nu onder de paraplu van Bridor verder, maar behoud het eigen merk en waarden.

Verder groeien

“We zijn enthousiast over de mogelijkheden die voor ons liggen nu we met Bridor aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen”, zegt CEO Peter van den Berg over de overname. “Pandriks is de afgelopen jaren sterk gegroeid en wil investeren in verdere uitbreiding om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Met Le Duff Group als onze nieuwe aandeelhouder geloven we dat het mogelijk is om onze doelen te bereiken met behoud van onze unieke identiteit, filosofie en strategie.”

Het Franse Bridor is een partner van restaurant- en hotelprofessionals en levert premium producten in meer dan 100 landen. Het bedrijf gebruikt methoden die trouw zijn aan de Franse bakkerij expertise en werkt hierbij samen met bekende chef-koks, zoals Maison Lenôtre en de Meilleurs Ouvriers de France.

Versterken positie

De overname van Pandriks moet de productiecapaciteit van Le Duff Groep vergroten en haar productportfolio versterken, met name in de markt van biologische bakkerijproducten. “De overname van Pandriks is in lijn met de strategie van Bridor”, zegt ceo Philippe Morin. “Het geeft ons de mogelijkheid om een leidende positie te nemen in belangrijke markten zoals Nederland en Duitsland. Deze overname zal ook onze teams versterken met de zeer ervaren, gekwalificeerde en gemotiveerde mensen van Pandriks.”

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?