Biologisch snoep YumEarth

25 februari 2015

BetterCandy levert biologisch snoep van het Amerikaanse YumEarth Organics in Nederland. De snoepjes zijn gemaakt van 100 procent biologische producten van ‘eerlijke, planeetvriendelijke ingrediënten van duurzame familiebedrijven’.

De biologische snoeplijn bevat natuurlijke fruitextracten (afkomstig van onder meer appel, kers en watermeloen), rietsuikersap (biologische bruine rijst glucosestroop en rietsuiker, dus geen glucose-fructosesiroop (HFCS)), natuurlijke kleur- en smaakstoffen en niet-genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Ook voor veganisten

De snoepjes bevatten Vitamine C en zijn vrij van de meest voorkomende allergenen (gluten, lactose, noten, pinda, soja, ei, tarwe, gelatine, zuivel, en schaaldieren), zijn koosjer en geschikt voor veganisten.

BetterCandy uit Haarlem importeert Pops en Fruit Snacks. Pops zijn lolly’s in smaken als 'Razzmatazz Berry', 'Mango Tango' en 'Wetface-Watermelon'. Fruit Snacks zijn snoepjes die wat lijken op gummibeertjes, alleen zijn deze wat steviger.

Eerste productlijn

YumEarth is de eerste productlijn die BetterCandy voert. De snoepjes werden voor Nederland vorige maand geïntroduceerd op de Biobeurs in Zwolle, meldde Biojournaal toen.

Het bedrijf in biologische zoetwaren hoopt op termijn meer biologische alternatieven voor reguliere snoepjes op de Nederlandse markt te brengen.

Better Candy verkoopt via internet aan consumenten en geïnteresseerde bedrijven en heeft een pop-up store in Haarlem.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?