Biologische quinoaburgers op de markt

7 december 2016

NatureCrops Quinoa en Menken van den Assem hebben de handen ineen geslagen voor de Quinoaburger. Deze vegetarische burger van quinoa is biologisch geteeld en gluten- en lactosevrij. Ook zijn geen suikers toegevoegd. De gekoelde burger hoeft alleen nog te worden gebakken voor een verantwoord alternatief voor vlees, soja en zuivel.

Eerder dit jaar waren de diepvries quinoaburgers al succesvol geïntroduceerd in de horeca en foodservice. Nu liggen de gekoelde burgers in het schap van Duitse supermarkten van de Edeka-Gruppe. Een brede uitrol naar supermarkten in andere Europese landen volgt spoedig.

De burgers zijn rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten, essentiële aminozuren en voedingsvezels en bevatten maximaal 123 calorieën per burger.

Traceerbaar

Menken van den Assem geeft aan de quinoaburgers samen met quioaexpert NatureCrops ontwikkeld te hebben. Bij de productie van de quinoa en quinoaburgers is iedere stap in het proces traceerbaar. Zo zijn de producten gegarandeerd biologisch en van hoge kwaliteit, geeft NatureCrops Quinoa aan.

Menken van den Assem

Menken van den Assem Special Foods uit Den Haag is in 1991 opgericht door de zwagers Ton Menken en Frank van den Assem. Het familiebedrijf richt zich met Frozen Food op diepvriescomponenten voor groothandels in foodservice. De focus van Fresh Food ligt op het verpakken van koelverse producten  voor retail en industrie binnen Europa.

NatureCrops

Het van oorsprong Argentijnse NatureCrops timmert sinds 2013 in Nederland (Rotterdam) aan de weg. Het bedrijf wil een wereldwijde afzetmarkt creëren voor quinoaproducten onder het eigen label NatureCrops.

De quinoaburgers zijn verkrijgbaar in 3 smaken: groenten, ui en appel/kerrie. Ze zijn koelvers per 2 en vriesvers per 4 verpakt.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?