Boerenkoolburger genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2017

22 februari 2017

De boerenkoolburger van Jumbo/Sofine is door de vakjury genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017. De andere kanshebbers zijn groentespaghetti en groenterijst van Albert Heijn/Vezet en notenballetjes van Schouten Europe BV.

In totaal waren er 24 inzendingen voor de award. Bezoekers van de websites van de organiserende vakbladen Voeding Nu en VMT kunnen hun stem uitbrengen op de genomineerde producten. De vakjury en de publieksjury bepalen tijdens het Food Future Event op 23 maart in Den Bosch wie de uiteindelijke winnaar wordt. Dat bericht VMT.

Courgette-spaghetti

AH/Koninklijke Vezet Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccolirijst zijn een alternatief voor rijst of pasta, gemaakt van groente, bedoeld om te roerbakken of om op andere manieren in een maaltijd te gebruiken. Met deze smaakvolle producten wordt het volgens de vakjury makkelijker gemaakt om meer groente te eten. Ook bieden de producten extra keuze voor mensen die minder energie in de vorm van koolhydraten willen of mogen binnenkrijgen. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid. Verder helpen deze producten bij het tegengaan van verspilling, doordat de bloemkoolrijst volledig, en de broccolirijst voor zeventig procent van de stronk wordt gemaakt.

Goodbite Notenballetjes

De vakjury is van mening dat Schouten er met de Goodbite Notenballetjes goed in geslaagd is een smaakvol vegetarisch gehaktballetje te maken, met een stevige textuur. De balletjes kunnen als vleesvervanger dienen bij de maaltijd of als hartige snack tussendoor worden gegeten. Noten vormen de basis van de balletjes, waardoor consumenten tevens een portie noten op een makkelijke manier kunnen binnenkrijgen, voor een redelijk betaalbare prijs. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid.

Boerenkoolburger

De vakjury noemt de Boerenkoolburger van Jumbo/Sofine een smaakvolle burger met een verrassend groene kleur van binnen door de aanwezige groente, met zoals de naam al aangeeft veel boerenkool. Deze honderd procent plantaardige burger is gemaakt van gerookte tofu en groente (72 procent) en kan dienen als variatie op vlees, doordat deze voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of B12 bevat. Daarbij heeft de burger een laag gehalte aan zout en verzadigd vet en een hoog gehalte aan vezel. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid.

Lees ook: 

 

Altijd op de hoogte blijven?