Bryans Salads gebruikt de wegers van Ishida

26 maart 2018

Het Engelse bedrijf Bryans Salads uit Tarleton Lancashire gebruikt de wegers van Ishida in de verpakkingslijn. Bryans Salads produceert voorverpakte salades. Deze worden met behulp van negen multihead wegers verpakt in zakken of bakjes. De algemeen directeur Jon Bragg noemt de wegers van Ishida nauwkeurig, snel en betrouwbaar.

Bryans Salads is een familiebedrijf en levert de voorverpakte salades aan de retail- en foodservice sector. De salades worden de ene dag verpakt en de volgende dag geleverd. Een snel en betrouwbaar weeg- en verpakkingssysteem is daarbij essentieel. Volgens Bragg levert IShida de beste multihead wegers.

Nauwkeurig, snel en betrouwbaar

De verpakkingsformaten van de salades verschillen. Voor de retail variëren de verpakkingen tussen de 90 en 250 gram. Voor de foodservice is dit tussen de 250 gram en 1 kilo. De wegers van Ishida doen dit zeer nauwkeurig. De marge is 2 gram op een 100 gramsverpaking van gemixte sla.

De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de verpakking en het product. Zo valt een zwaar product sneller in de zak dan een licht product. De gemiddelde snelheid is ongeveer 40 verpakkingen per minuut. Bij twee verpakkingslijnen staan vier Ishida wegers. een weger weegt de slamix, de andere weger de toppings, zoals gemixte peper. Tussen de twee wegers zit een afzinktrechter die ervoor zorgt dat eerst de salade en daarna de topping in de verpakking valt.

Tot slot roemt Bragg de betrouwbaarheid. "Je zet de Ishida wegers aan en kunt direct aan de slag. We ervaren slechts minimale uitvaltijd. Het touchscreen maakt de bediening betrouwbaar".

Hygiënisch reinigen

Na afloop van iedere dienst vindt er een grondige reiniging van de wegers plaats. Door de waterproof constructie en de verwijderbare onderdelen kan er snel en hygiënisch gereinigd worden.

De wegers van Ishida zijn volgens Bragg een prima investering voor de lange termijn. De wegers hebben een 'lang leven'. "Onze modellen uit 2009 zien er nog net zo goed uit als meer recente modellen" aldus Bragg.

Over Bryans Salads

Bryans Salads begon met de productie van voorverpakte salades in 1997. Het bedrijf kweekt als enige in het Verenigd Koninkrijk zijn eigen sla. Deze gebeurt binnen een mijl van de verwerkingsplek. Het bedrijf verwerkt zo’n 350.000 kilo producten per week. De afgelopen jaren nam de omzet flink toe. In 2009 was deze 3,8 miljoen pond. Nu is dit 30 miljoen pond.

Altijd op de hoogte blijven?