C1000 wint broodtest Consumentenbond

16 juli 2012

DEN HAAG - Het boeren meergranenbrood  van C1000 is het beste supermarktbrood. Dat blijkt uit de broodtest van de Consumentenbond.

Tweede staat het Bastille volkorenbrood van Albert Heijn. Beide broden haalden een 7,9, maar omdat het AH-brood duurder is eindigt deze als tweede.

Beide broden zijn het gezondst en behoren ook tot de minst zoute in de test. De broodtest verschijnt in het juli/augustusnummer van de Consumentengids.

De derde en vierde plaats zijn eveneens voor broden van C1000.

Het fijn volkorenbrood van C1000 is volgens de consumentenorganisatie de beste koop.

Volkoren en meergranen

De Consumentenbond testte 15 volkoren- en 10 meergranenbroden van diverse retailers. Ook het brood van Bakker Bart werd beoordeeld. Dat meldt de Levensmiddelenkrant.

Het winnende brood van C1000 had behalve weinig zout ook een goed vezelgehalte. Daarnaast scoorde het brood het best op het gebied van smaake.

Het volkorenbrood van Bakker Bart scoort een 5,7. De smaak is goed, maar het vezelgehalte is laag, terwijl het zoutgehalte als redelijk beoordeeld wordt. Verder is de etiketinformatie slecht.  

Het meergranenbrood van Jumbo en de Boeren Waldkorn van Jumbo staan onderin de lijst.

'Brood wordt gezonder'

De Consumentenbond concludeert verder dat het brood gezonder wordt. Gemiddeld zit er 0,4 gram zout in een boterham. Dat is 20 procent lager dan in 2007.

Alle geteste volkorenbroden scoorden goed op vezelgehalte. De meergranenbroden scoorden ‘redelijk’ op het gebied van de hoeveelheid vezels.

De tests werden uitgevoerd door bakkers en broodexperts.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?