PARIJS - Barry Callebaut heeft de Fi Excellence Award 2011 gewonnen met Terra Cacao. Dat is een chocolade die via een natuurlijk, gecontroleerd fermentatieproces is verkregen.
De jury roemde de kwaliteit en rijke smaak van de chocolade en vond dat de fabrikant de hinderlijke bijsmaken van chocola goed had weten te voorkomen.
De nieuwe techniek verandert mogelijk de manier waarop een dergelijk geliefd product wordt verkregen, aldus de jury.
Barry Callebaut won behalve de overall prijs, ook de Excellence Award in de categorie Confectionery.
In de categorie Bakery won Muntons met Maltichoc, een clean label cacaopoeder- en chocoladevervanger in bakproducten, als goedkoper alternatief voor chocolade.
In de categorie zuivel won Chr. Hansen met Red Strawberry Fragaria 100 WS die zorgt voor consistente stabiliteit tijdens processing.
National Starch won in de categorie Beverage met Purity Gum, een nieuwe kostenbesparende en stabiele emulsie voor dranken.
De award in de categorie Savoury/Meat ging naar Purac met PuraQ Arome NA4, een clean label oplossing voor zoutreductie.
Voor snacks/on-the-go ging de prijs naar Lyckeby Culinar AB met het product Culinar Include, voor 100 procent natuurlijke kleuren en flavours in ontbijgranen.
Dit jaar deed een record van 80 inzendingen mee aan de wedstrijden.
Een verslag van de beurs Food ingredients Europe is te lezen in EVMI 10 van 21 december 2011.
Lees ook:
Nieuw bedrijfslogo D.D. Williamson (2 december 2011)
Gezonder zoutalternatief Akzo Nobel (1 december 2011)
Purac brengt zoutvervanger NA4 (1 december 2011)
Weerstandverhogende paddenstoel in food (1 december 2011)
Chocolade gezoet met fruitextracten (29 november 2011)
Buisman Ingredients brengt moutvervanger (29 november 2011)
Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over FiE