Carlsberg schrapt 2000 banen

11 november 2015

Het Deense Carlsberg gaat 2000 banen schrappen. Het betreft veelal kantoorbanen die niet direct met de bierproductie te maken hebben. Het bedrijf noemt dit noodzakelijk vanwege aanhoudend moeilijke marktomstandigheden.

Dat maakte de bierbrouwer bekend. “Onderkennend dat de winstontwikkeling de afgelopen jaren te wensen overliet, nemen we verdere stappen om Carlsberg voor te bereiden op de toekomst”, zei CEO Cees ’t Hart, die in juni van FrieslandCampina overstapte naar Carlsberg.

Niet het gewenste resultaat

De brouwer kampt met moeilijke marktomstandigheden. Zo heeft het concern het al jaren moeilijk in Rusland en ook in China leidden eerdere ingrepen niet tot het gewenste resultaat.

De maatregelen maken onderdeel uit van reorganisatieprogramma ‘Funding the Journey’. Tot en met 2017 moet ruim 1,3 miljard euro aan kosten bespaard worden.

Strategische herijking

Behalve het inkrimpen van het personeelsbestand wordt ook gewerkt aan operationele maatregelen. Zo worden bedrijfsprocessen versimpeld en zullen sommige activiteiten worden uitbesteed.

Het bedrijf komt bovendien met een ‘strategische herijking’. Nadere details daarover volgen eind maart 216.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?