Struik Foods Europe beleeft moeilijke tijden en blijkt ook nog eens zonder leiderschap te zitten. De voormalig CEO Eric Schut is sinds 1 oktober 2018 formeel niet meer in dienst bij Struik, zo bevestigt het bedrijf aan EVMI.

Eric Schut werkte jarenlang als managing director bij Frieslandcampina voordat hij in februari 2017 werd aangesteld als CEO bij Struik Foods, met de taak het bedrijf uit de negatieve cijfers te helpen. Iets meer dan anderhalf jaar later heeft hij plaatsgemaakt voor een interim CEO die is aangesteld voor onbepaalde tijd. Het is niet bekend waarom Schut is vertrokken bij Struik Foods.

Moeizame tijden

Familiebedrijf Struik Foods is vanaf de oprichting in 1950 tot aan 2014 bestuurd door vader en zoon Struik. In 2014 werd Hans Ernest aangetrokken als adviseur van de directie en de familie, en niet veel later werd hij benoemd tot CEO. Struik Foods draaide toen al een aantal jaren moeizaam. Een miljoeneninvestering van de familie van Drie in 2016 heeft de financiële positie destijds wel verbeterd, maar Struik Foods bleef negatieve cijfers houden. In februari 2017 nam Schut het stokje over van Ernest, maar ook hij kon het tij niet keren. Eerder dit jaar werd bekend dat Struik haar vestiging in het Belgische Schoten wil sluiten.

Altijd op de hoogte blijven?