Chocomel gebruikt duurzame TBA Edge Bio-based verpakking van Tetra Pak

23 mei 2018

FrieslandCampina's Chocomel verpakt haar langhoudbare producten voortaan in de nieuwe innovatieve TBA Edge Bio-based verpakking van Tetra Pak. Deze drankverpakking is voor meer dan 80 procent gemaakt van plant-based materialen. Hiermee levert de verpakking een bijdrage aan het verminderen van grondstoffenschaarste en klimaatverandering.

TBA Edge Bio-based verpakking

Het karton van de TBA Edge Bio-based verpakking is geproduceerd uit het hout van verantwoord beheerde bossen, voorzien van het FSC-label. De plastic dop en plastic buitenlaag zijn geproduceerd uit plant-based materialen, met suikerriet als basis. De nieuwe verpakking levert een CO2-besparing tot 17 procent op. Dit blijkt uit een levenscyclusanalyse van het Zweedse milieuonderzoeksinstituut IVL.

De nieuwe Chocomel-verpakkking heeft bovendien een 4-sterren certificaat ‘Ok Biobased’ van Vinçotte gekregen. Vinçotte stelt wereldwijd vast wat het aandeel hernieuwbare grondstoffen in een verpakking is.

Friesland Campina Chocomel

Luuk Hoskam, Brand Leader Chocomel bij FrieslandCampina: "Deze innovatieve verpakking past bij onze strategie. De purpose van FrieslandCampina - nourishing by nature - staat voor betere voeding voor consumenten en goede inkomsten voor onze boeren, nu en in de toekomst. Een verpakking die gemaakt is van een maximale hoeveelheid natuurlijke, plant-based materialen, past daarbij."

Chocomel kiest bewust voor het milieuprofiel van plant-based materialen als differentiator naar retail en consument en versterkt daarmee het duurzame imago van haar merk. Zij bouwt voort op het UTZ-label voor gecertificeerde cacao - het belangrijkste ingrediënt van deze drank.

Tetra Pak

Frank Vandewal, Environment Manager van Tetra Pak: "Wij zijn verheugd dat een toonaangevend merk als Chocomel kiest voor onze verpakkingen. De plant-based materialen die wij gebruiken kunnen opnieuw groeien en zij spelen daarom een belangrijke rol in het verminderen van grondstoffenschaarste en klimaatverandering."

In de jaarlijkse verpakkingsspecial leest u alles over verpakkingen. De editie van 2018 wordt dit najaar meegestuurd met Bakkers in bedrijf, EVMI, Pompshop, Vakblad IJs, Vismagazine en Vlees+. Wilt u deze special ontvangen? Neem dan nu een abonnement op EVMI!

 

Altijd op de hoogte blijven?