De Clippele weg bij Nestlé Benelux

18 september 2013

AMSTERDAM - Vincent de Clippele, CEO van Nestlé Benelux, wordt vanaf 14 oktober 2013 regional business head van Nestlé Professional Europe (foodservice), in het Zwitserse Lutry. Tegelijk splitst Nestlé Benelux in Nestlé Nederland en Nestlé Belgilux. 

De Clippele (uit België, 53 jaar) (foto links) was sinds 2007 CEO van Nestlé Benelux. Hij heeft de Belgische en Nederlandse markt omgevormd tot één regio, en zo bijgedragen aan de ontwikkeling van de samenwerking tussen de 2 markten én aan de groei van de Nestlé Benelux in Europa.

Marc Aurel Boersch, (uit Duitsland, 45 jaar) (foto midden) zal vanaf 15 oktober 2013 benoemd worden tot CEO van Nestlé Nederland B.V. Boersch startte bij Nestlé Duitsland in 2003, was division executive manager van de Coffee & Confectionery divisie en is momenteel corporate sales director Nestlé Duitsland.

Alexander von Maillot (Duitsland, 42 jaar) (foto rechts) wordt eveneens vanaf 15 oktober de nieuwe CEO van Nestlé Belgilux N.V. (België en Luxemburg). Von Maillot heeft sinds 1996 verschillende commerciële en marketingfuncties bekleed bij Nestlé in Duitsland, Tsjechië en Frankrijk.

Splitsing: 3 verschillende markten

Dat maakt dat Benelux nu dus gesplitst wordt in Nederland en Belgilux. Met de benoemingen stelt Nestlé het belang te bevestigen, verankerd te zijn in de lokale markt.

Volgens het concern zijn de commerciële realiteit in de 3 markten, het portfolio van Nestlé-merken, de concurrentie, de consumenten en de klanten zeer verschillend.

De samenwerking op het gebied van de structuren van de regio Nestlé Benelux Regio blijft overigens bestaan en wordt versterkt. Daarom zullen de directies van de ondersteunende diensten aan beide CEO’s rapporteren.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?