Coca-Cola Dongen start productie ‘groene cola’

15 december 2014

Coca-Cola in Dongen is begonnen met het uitrollen van de eerste blikjes Coca-Cola life. Deze groene blikjes, met cola waarbij de suiker deels vervangen is door natuurlijke zoetstof stevia, komen vanaf januari in Nederland op de markt.

In Dongen wordt 78 procent van de Coca-Colaproducten geproduceerd die in Nederland worden verkocht. Ook de verschillende verpakkingen van de ‘groene cola’ zullen hiervandaan komen.

Coca-Cola life is de eerste nieuwe introductie binnen het portfolio van Coca-Cola sinds de komst van Coca-Cola Zero, die in 2007 op de Nederlandse markt kwam.

Steviolglycosiden

De nieuwe cola bevat 33 procent minder suiker en calorieën dan het gemiddelde van de cola’s met suiker die in de Benelux verkocht worden. Dit is mogelijk doordat het concern gebruikmaakt van steviolglycosiden, natuurlijke zoetstoffen uit de steviaplant.

Met de introductie van deze innovatie wil Coca-Cola de consument meer keuze bieden in producten met minder calorieën. Het concern brengt in Nederland 15 merken op de markt.

Pepsi ook in groen

Pepsi heeft de verpakking van Pepsi Next eveneens een groene kleur gegeven. Ook Pepsi Next is gezoet met steviolglycosiden en bevat 30 procent minder suiker.

Pepsi kiest ervoor stevia (of steviolglycosiden) niet bij naam te noemen. Het concern meldt alleen 'zoetstof van een natuurlijke bron'.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?