Coca-Cola introduceert plastic flessen met aangehechte doppen

11 oktober 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Coca-Cola in Nederland

Coca-Cola in Nederland voorziet vanaf dit najaar haar plastic flessen van een aangehechte dop. Met de nieuwe doppen wil de frisdrankgigant inzameling en recycling stimuleren en zwerfafval tegen gaan.

De nieuwe dop bestaat uit een veiligheidsring waaraan de hersluitbare dop is bevestigd met een eenvoudig lipje. Coca-Cola in Nederland ziet deze doppen als een volgende stap in de verdere verduurzaming van haar verpakkingen. 

"Hoewel het een ogenschijnlijk kleine verandering lijkt, is de aangehechte dop een innovatief ontwerp", zegt Karlijn in ‘t Veld, Country Director bij Coca‑Cola in Nederland. "De productie is een complex proces, maar is er een waarvan we hopen dat het een grote impact zal hebben, zodat geen dop achterblijft wanneer consumenten onze flessen inleveren. Het is een van de vele stappen die we nemen in onze wereldwijde inzet om elke fles die we verkopen ook weer in te zamelen, inclusief dop, binnen onze ambitie naar een 'World Without Waste'."

De aangehechte doppen worden geïntroduceerd op het volledige portfolio van waaronder de merken Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea en Sprite. Coca-Cola in Nederland start met de 500ml flessen Fanta, Coca‑Cola en Sprite, 375ml flessen Coca‑Cola en Fanta, 400ml flessen Fuze Tea sparkling en 1,25l flessen Fuze Tea. De overige verpakkingsformaten en merken in het portfolio van Coca‑Cola in Nederland volgen grotendeels in 2023 en een zeer klein deel begin 2024. Hiermee voldoen de flessen aan de Single Use Plastics-richtlijn (SUP) voor aangehechte doppen die in 2024 van kracht wordt.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?