Coca-Cola introduceert Sprite zonder suiker

13 maart 2017

Coca-Cola vervangt de huidige Sprite met suiker door het recept van zijn suikervrije tegenhanger Sprite Zero. Smaaktesten onder Nederlandse consumenten wijzen uit dat zij de suikervrije Sprite net zo lekker vinden als de gewone. Daarom heeft Coca-Cola besloten om in Nederland als eerste land ter wereld de gewone Sprite uit de schappen te halen. Een blikje Sprite (330ml) bevatte voorheen 92 kilocalorieën en is nu calorievrij.

Ambities voor 2020

Met deze innovatie haalt het frisdrankmerk jaarlijks zo’n 3,75 miljard kilocalorieën uit het portfolio. Dit past binnen de ambitie om in 2020 het aantal calorieën per 100 ml verkocht product met 15 procent te verlagen (ten opzichte van het basisjaar 2012). “Het is een logisch vervolg op de stappen die we al jaren binnen het merk Coca-Cola zetten. Zo kwamen we al in 1984 met het calorievrije Coca-Cola light op de markt en bijna 10 jaar geleden met Coca-Cola zero. En vorig jaar introduceerden we de nieuwe Coca-Cola zero sugar, met een smaak die nog meer op de vertrouwde smaak van Coca-Cola lijkt, maar dan zonder suiker en zonder calorieën,” aldus Richard Schlasberg, country manager bij Coca-Cola Nederland. “We innoveren continu en waar we kunnen, verlagen we het aantal calorieën in onze dranken. Daarmee bieden we mensen de keuze of en hoeveel calorieën zij consumeren.”

Nieuw jasje

Vanwege de herlancering krijgt Sprite een nieuw jasje. De verpakkingen krijgen een fris nieuw uiterlijk die de natuurlijke citroen- en limoensmaken benadrukken.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?