Consumentenbond wil aanpassing naam Vitaminwater

16 november 2017

Consumenten krijgen per jaar 50 miljoen suikerklontjes binnen met het drinken van Sourcy Vitaminwater. De Consumentenbond vindt dat limonade niet verkocht mag worden onder de naam Vitaminwater.

De Consumentenbond bood woensdag de petitie ‘Wij hebben recht op eerlijke informatie op voedselverpakkingen’ aan bij Vrumona, met 24607 handtekeningen van consumenten. Bart Combée: directeur Consumentenbond: ‘In één flesje zit een hoeveelheid suikers die overeenkomt met 6 suikerklontjes, in totaal drinken consumenten jaarlijks 50 miljoen suikerklontjes, alleen al met Sourcy Vitaminwater. Dat zijn bijna 300 Big Bags van een kubieke meter vol met suikerklontjes, dat is ongelofelijk veel. De naam Vitaminwater zet consumenten daarbij op het verkeerde been: het product lijkt gezonder dan dat het is. Consumenten voelen zich misleid door de hoeveelheid suiker in een product dat de naam water heeft.’

Reactie Vrumona

Vrumona heeft de petitie in ontvangst genomen en in een gesprek aangegeven dat ze de klacht van de Consumentenbond serieus nemen en op zoek gaan naar een oplossing. Ze denken daarbij aan verschillende opties, zoals het aanpassen van de naam Vitaminwater of het aanpassen van de samenstelling van het product. Om uit te zoeken wat de beste optie is, wil Vrumona eerst consumentenonderzoek doen. De Consumentenbond zal nauwlettend in de gaten houden of Vrumona inderdaad op korte termijn met een geschikte oplossing komt.

Hema verandert naam Vitaminewater

De Consumentenbond vroeg ook andere fabrikanten van vitaminewater om de naam van hun product te veranderen. Hema heeft inmiddels aangegeven de naam van hun vitaminewater te zullen veranderen in vitaminelimonade.

Meer informatie over de campagne ‘Dit deugt niet

Altijd op de hoogte blijven?