Corbion verwerft microalgenspecialist TerraVia

29 september 2017

Corbion heeft de acquisitie van bijna alle activa van TerraVia Holdings ('TerraVia') afgerond. Hierdoor maakt TerraVia nu deel uit van Corbion. De activiteiten van TerraVi concentreren zich op innovatieve voedings- en speciaal-ingrediënten op basis van microalgen.

Corbion heeft ongeveer $20 miljoen dollar betaald voor TerraVia. Het bedrijf verwacht dat de totale investering aanzienlijk groter zal zijn. Momenteel zijn de activiteiten van TerraVia verliesgevend. Maar Corbion ziet een groot potentieel in het bedrijf.

Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion: "Met TerraVia krijgen wij de beschikking over een veelzijdig, op microalgen gebaseerd platform, waardoor wij onze activiteiten kunnen uitbreiden met de productie van speciale lipiden en proteïnen, gestructureerde vetten en speciale oliën. De intellectuele-eigendomsportfolio en R&D-pijplijn van TerraVia, alsmede de partnerships die het bedrijf heeft met toonaangevende marktpartijen, bieden kansen op hoge groei in de komende jaren en daarna. Natuurlijk zijn we ons bewust van de uitdaging om hier een commercieel succes van te maken. Corbion kan bogen op ruim 80 jaar ervaring in het betrouwbaar en efficiënt runnen van grootschalige fermentatiefabrieken en in het produceren van duurzame ingrediëntenoplossingen. Dit zal ons helpen om van de activa van TerraVia een winstgevend bedrijfsonderdeel te maken in de komende jaren."

Het in San Francisco gevestigde TerraVia zet zijn microalgenplatform in voor de productie en levering van hoogwaardige ingrediënten met duidelijke voordelen, zoals omega-3 oliën voor diervoeding en speciale oliën, gestructureerde vetten en proteïnen voor voedings- en industriële toepassingen en voor persoonlijke verzorging. Het bedrijf heeft een R&D-centrum en een pilot-fabriek in San Francisco, een demonstratiefabriek in Peoria (Illinois) en een grootschalige fabriek in Brazilië in een joint venture (50,1 procent in eigendom van TerraVia) met Bunge.

Altijd op de hoogte blijven?