Daelmans Banket wint duurzaamheidsaward

4 juni 2015

Daelmans Banket B.V., producent van bakkerijproducten heeft de 2014 award van de Task Force Duurzame Palmolie gewonnen. Het bedrijf wint de award vanwege de actieve communicatie over duurzame palmolie op zijn stroopwafelverpakking en voor de overschakeling naar 100 procent duurzame palmolie conform het Task Force commitment.

RSPO trademark

Daelmans doet dit zowel voor het eigen merk als voor private label. 'Door het 'RSPO trademark' te gebruiken laat Daelmans zien zich actief in te zetten voor duurzame palmolie. Het is hiermee een voorbeeld voor andere bedrijven in de palmolieketen", aldus Eddy Esselink, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie bij de bekendmaking van de award tijdens de Europese Roundtable van de RSPO in Amsterdam.

Daelmans gebruikt al sinds 2013 duurzame palmolie en stapte in 2014 geheel over naar 'Mass Balance'. Dit doet Daelmans voor al haar grondstoffen die palmproducten bevatten, ook daar waar de klant er niet naar vraagt. Daelmans wil vanaf 2016 over stappen naar 'Segregated' duurzame palmolie.

"Iedereen weet inmiddels dat we zorgvuldiger met onze mooie planeet om moeten gaan en ik vind dat iedereen daar zijn eigen verantwoordelijkheid in moet nemen. Ik hoop dat velen ons zullen volgen", aldus Jeroen Daelmans.

Lees ook: 

Nutella: alleen gesegregeerde palmolie (9 februari 2015)

Altijd op de hoogte blijven?