Dairy Valley gaat van start

7 december 2016

Vanaf 1 januari start in Friesland de Dairy Valley. De provincie Friesland, 4 gemeenten, hogeschool Van Hall Larenstein en bedrijven als FrieslandCampina en Ausnutria hebben dit initiatief in Leeuwarden gelanceerd. Er is een plan van aanpak opgesteld om Dairy Valley uit te laten groeien tot zuivelhart van Nederland.

De provincie stelt een sterk vestigingsklimaat te hebben voor de agri- en zuivelsector, zowel voor de primaire sector als toeleveranciers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

Versterken en stimuleren

Dairy Valley brengt verschillende initiatieven en partijen binnen de agri- en zuivelsector (van gras tot glas) bij elkaar. De provincie wil dat die initiatieven elkaar binnen Dairy Valley gaan versterken en stimuleren.

Speerpunten binnen Dairy Valley zijn: Business Development, R&D en Innovatie, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Internationalisering en Facilitering.

Duurzame zuivelketen

Dairy Valley wil binnen 10 jaar staan voor de meest duurzame en renderende zuivelketen ter wereld. Zo’n 80 bedrijven hebben zich aan Dairy Valley verbonden. Het initiatief zetelt op de Dairy Campus.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?