De Graafstroom gebruikt reversed osmose

19 november 2014

Zuivelfabriek De Graafstroom heeft een nieuwe duurzame installatie voor de verwerking van wei voor babyvoeding in gebruik genomen. De nieuwe ‘reversed osmose’ installatie verwerkt wei energiezuinig en hoogwaardig.

Een speciaal projectteam heeft het duurzame weiverwerkingsproces gerealiseerd. De nieuwe ‘reversed osmose’ installatie vervangt de eerdere wei-indampinstallatie, meldt het bedrijf.

Het zuivelbedrijf uit Bleskensgraaf begon vorig jaar om de kwaliteit van de wei te verbeteren, zodat deze geschikt werd voor verwerking tot babyvoeding. Eind 2013 is besloten om dat proces te verduurzamen.

Lager energieverbruik

De nieuwe weiverwerkingsinstallatie heeft volgens het bedrijf een ‘aanzienlijk lager energieverbruik en een forse reductie van het gebruik van drinkwater uit het leidingnet’.

“Bovendien verbetert de reversed osmose installatie de kwaliteit van de wei aanzienlijk”, vertelt De Graafstroom. “Van dit hoogwaardige product kan nog betere babyvoeding gemaakt worden, essentieel voor een snelgroeiende markt.”

Het bedrijf ontving begin 2014 als eerste grote zuivelonderneming het Qlip QMVO certificaat, voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het hoogste niveau.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?