Den Hartog (Nutreco) wint De Molenaar Award

23 mei 2014

UTRECHT - Leo den Hartog, directeur R&D bij diervoederproducent Nutreco en hoogleraar aan Wageningen University, is winnaar geworden van De Molenaar Award 2014, de prijs voor de persoon die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de (grondstoffen)handel, graanverwerkende of diervoederindustrie in Nederland of België..

“Hij is niet alleen een boegbeeld voor de sector, zowel nationaal als internationaal, maar hij verenigt ook innovatie, onderzoek en praktijk. Den Hartog loopt niet weg voor uitdagingen en is daarnaast een bruggenbouwer. Als geen ander weet hij verbindingen te leggen tussen de diverse geledingen in de sector, tussen verschillende instanties nationaal en internationaal en niet in de laatste plaats tussen onderzoek en praktijk”, motiveert de jury.

Den Hartog kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Bram Bierens tijdens een feestelijke bijeenkomst op de beurs VIV Europein Utrecht.

Voor De Molenaar Award 2014, een gegraveerde glasplaat met molensteentjes, waren drie kandidaten genomineerd. Naast Den Hartog waren dat Henri Michiels (Dinnissen) en Ruud Tijssens (Fefac/Agrifirm).

De Molenaar Award

De Molenaar Award is een initiatief van vakblad De Molenaar. De prijs werd voor de zesde keer uitgereikt aan een persoon die zich de afgelopen periode in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sector. De prijs wordt toegekend door een deskundige jury, die dit jaar onder leiding stond van Bram Bierens, voorzitter van het Hoofdproductschap Akkerbouw. Daarnaast bestond de jury uit Henk Flipsen (Nevedi), Yvan Dejaegher (Bemefa), Rens Mulder (Ottevanger) en Arie van der Stok (Dufagro).

Lees ook:

Food Top 100 awards voor Unilever, DSM en Heineken (6 mei 2014) 

DSM wint social media-award Food Top 100 (6 mei 2014)

Altijd op de hoogte blijven?