DOC gaat kaas weidemelk maken

5 september 2016

DOC Kaas gaat vanaf oktober 2016 kaas van weidemelk produceren. De introductie van weidekaas speelt in op de toenemende vraag naar zuivelproducten van weidemelk.

De weidekaas wordt op de markt gebracht door verkooporganisatie DOC Dairy Partners, net als DOC Kaas een dochter van DMK Group. De afzet van de weidekaas richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt.

De melk voor de weidekaas wordt geleverd door Nederlandse leden-melkveebedrijven van coöperatie DOC Kaas. waar volledige weidegang wordt toegepast. In eerste instantie betreft het natuurgerijpte Gouda 48+ weidekaas in diverse leeftijden. De kaas ligt dit najaar met het weidemelklogo in de schappen van supermarkten in Nederland.

DOC Dairy Partners

DOC Dairy Partners is een nieuwe verkooporganisatie die na de fusie tussen DMK GROUP en DOC Kaas is opgericht. Vanaf 1 oktober 2016 worden de commerciële activiteiten van DOC Kaas B.V. in deze organisatie ondergebracht. DOC Dairy Partners B.V. richt zich op de verkoop van een uitgebreid assortiment zuivelproducten zoals kaas, langhoudbare melk, boter en poeder, zowel onder merk als private label. De organisatie levert aan retail, foodservice en industriële afnemers. Focuslanden zijn de Benelux, Frankrijk, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Lees ook:

Fusie DOC Kaas met DMK gaat door (22 mei 2015)

Altijd op de hoogte blijven?