Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

27 september 2022 Redactie Food

Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld. Drop met als belangrijk component, zeewier. Dit resulteert in een pittige zoute drop. Met een vleugje zeewier.

Umami volgens Klepper & Klepper

Vader en zoon Klepper en Klepper hebben zich laten inspireren door een bezoek aan een Japans restaurant. Zo hebben ze het idee ontwikkeld voor een umami dropje.

Huub Klepper: “Umami is de naam die de Japanners hebben gegeven aan de (zogenaamde) vijfde smaak, een smaak die naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat. Umami zit van nature in, onder andere, rijpe tomaten, sardientjes, ulva (een soort zeewier), truffels, maar ook in olijven, ansjovis, knoflook en nu ook in De Beste Drop Ooit – Pittig zout

Klepper & Klepper testen alles

Een van de geheimen van het nieuwe dropje uit de droplijn De Beste Drop Ooit, is dat Klepper & Klepper hun nieuwe varianten altijd uitgebreid testen. Dat doen ze onder andere op de markt in Castricum, waar Willem Klepper sinds 1990 elke week staat. De 'testpersonen' waren willekeurige klanten die het aandurfden om de nieuwe zeewierdrop uit te proberen. Bijna iedereen keurde de drop goed, zo reageerden klanten met "Erg lekker" en "Ik vind hem heerlijk". Toen het ingrediënt zeewier werd onthuld waren de reacties "Een lekker gezond dropje", en "Verrassend". Maar ook een enkeling vond het dropje minder lekker. 

Met zeewier, zonder gluten en gelatine

Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier wel meer aardige eigenschappen. Het is een goede bron voor ijzer en eiwitten. En het zit boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Zeewier is ook nog eens goed voor het milieu. Mits je het op verantwoorde wijze oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit de atmosfeer halen.

Het zeewier dat Klepper & Klepper gebruikt is ‘vegan’ en op land geteeld. De kweekmethode maakt geen gebruik van zoet water, heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit. Ook bevat deze smaak, net als alle andere varianten van de droplijn De Beste Drop Ooit, geen gluten en gelatine. Bovendien zitten alle varianten in een bio-composteerbare verpakking.

 

Altijd op de hoogte blijven?