DSM verkoopt belang in verrijkte rijst

4 december 2013

HEERLEN - DSM heeft zijn 50-procents belang in de joint venture Wuxi NutriRice verkocht aan het Zwitserse Bühler Technology Group. Daarmee wordt Bühler nu volledig eigenaar van de joint venture

Dat meldt het Nederlandse bedrijf. DSM had Wuxi NutriRice in 2007 in het Chinese Wuxi samen met Bühler opgericht, om verrijkte rijst te produceren en te verkopen, en zo ondervoeding in de wereld te verminderen. Het gaat om rijst die verrijkt is met micronutriënten als vitamines en mineralen.

Tekorten voeding verminderen

Deze versterkte rijstkorrels worden geproduceerd en verkocht onder de naam NutriRice. Ze zijn geschikt om tekorten in onevenwichtige voeding te verminderen, speciaal voor kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Aanbod China uitbreiden

Door de overname van het DSM-belang kan Bühler het aanbod aan geëxtrudeerde producten in China uitbreiden. Ook kan Bühler haar eigen extrusie-onderzoeksafdeling in China nu in hetzelfde pand onderbrengen.

DSM blijft leveren

DSM stelt zich in te spannen om de 'fortificatie' van rijst te blijven ondersteunen als technologie tegen ondervoeding. Het bedrijf blijft dus ook de micronutriënten leveren die gebruikt worden bij de productie van NutriRice.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?