Duitse Rewe Group verkoopt weer Nederlandse eieren

13 september 2017

De Duitse supermarktketen Rewe Group neemt weer Nederlandse eieren af. Voorwaarde is wel dat de Nederlandse producenten aantonen dat er geen fipronil in de eieren zit.

In Boederij Vandaag zegt Roel van Zetten van Eierhandel Van Zetten dat de Nederlandse eieren onderin het schap belandden in de discountlijnen van Rewe. Premium producten zijn momenteel exclusief Duits. Van Zetten: "Voor de echt interessante producten komen eieren uit Nederland niet in aanmerking en dat is op meer plekken zo." Hij schat dat de schade aan de Duitse consumptie zo'n 10 tot 20 procent is.

Minder laconiek

Hubert Andela, voorzitter van branchevereniging voor eierhandelaren Aneve, zegt dat de afzet van Nederlandse eieren naar Duitsland iets toeneemt. Maar volgens hem is de Duitse consument minder laconiek over fipronil-eieren dan de Nederlandse. Hij waagt zich dan ook niet aan een voorspelling of de afzet naar Duitsland zich helemaal herstelt.

John Kwetters van eierhandel Kwetters hoopt daar wel op. “We gaan proberen ons aandeel te behouden”, aldus Kwetters in Boederij Vandaag. Het denkt dat een promotiecampagne voor het Nederlandse ei in Duitsland kan helpen om het imago weer te verbeteren.

Lees ook:

Dossier fipronil-crisis

Altijd op de hoogte blijven?