Dutch Quinoa Group op derde plek MKB Innovatie Top 100

25 september 2017

De volkoren quinoa van Dutch Quinoa behaalde op 21 september de derde plek in de twaalfde editie van de MKB Innovatie Top 100. Het bedrijf is het hoogst genoteerde mkb-bedrijf uit de voedingsmiddelenindustrie. In de top 10 staat ook Boon Foodconcepts (op de achtste plaats). Greentom uit Maastricht, ontwerper en leverancier van ’s werelds eerste ‘groene’ kinderwagen, is de winnaar.

Dutch Quinoa groep

Rens Kuijten en Thomas Huefner richtten de Dutch Quinoa groep op met de missie: een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit en een gevarieerder dieet door duurzaam geproduceerde quinoa toegankelijk te maken voor Europeanen. Het bedrijf richt zich op de duurzame teelt, verwerking én vermarkting van Dutch Quinoa. De volkoren quinoa wordt door heel Nederland geteeld, zonder chemische middelen. Wassen is niet nodig, wat gemak biedt en voor minder energieverbruik zorgt.

Boon Foodconcepts

Onder het motto ‘Wij maken er geen potje van’ wil de startup Boon Foodconcepts de oer-Hollandse boon laten herontdekken. Bonen zijn lekker, makkelijk te bereiden, gezond en een prima alternatief voor dierlijke eiwitten. Boon Foodconcepts werkt met boeren uit de buurt, topkoks en food-designers. Ze ontwikkelen nieuwe teelsystemen voor een betere kwaliteit boon en nieuwe producttechnologieën voor een betere smaak.

MKB Innovatie Top 100

De bekendmaking van de MKB Innovatie Top 100 vond plaats op 21 september bij NBC in Nieuwegein. De Kamer van Koophandel (KvK) publiceert deze ranglijst jaarlijks. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury. Dit jaar stond de jury onder leiding van Ruud Koornstra. Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van de KvK is geen geldprijs verbonden.

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100, gevolgd door Noord-Brabant met 21 en Zuid-Holland met 15 bedrijven. Na de industriesector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren health en creatieve industrie. Opvallend is de sterke vertegenwoordiging dit jaar van Noord-Brabant in de sector Food&Agro: 9 van de 12 genomineerde ondernemingen komen uit deze provincie.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?