The Dutch Weed Burger opent eind mei haar eerste eigen restaurant. “Vegan fast food is dan een feit”, aldus Mark Kulsdom van het bedrijf. Er wordt namelijk gewerkt naar analogie van fastfoodketens. “We gebruiken daar elementen van om het herkenbaar te maken. Zo bieden we ‘the best of both worlds’.”
Kulsdom maakte dit bekend op het eerste nationale Green Protein Event. Het restaurant komt in Amsterdam Oud-West. De investering die nodig was, is binnen. “Zo kunnen we in 2017 doen wat we van plan zijn.”
À la fastfood
Het bedrijf gaat een aantal klassiekers uit de fastfoodindustrie vernieuwen en aanbieden, volgens eigen concept. “Fastfood zit in het hoofd van mensen. Het gaat om makkelijk en snel.”
Het bedrijf heeft onder meer hamburgers op basis van zeewier en nuggets op basis van bonen en algen.
Via retail?
De producten worden nu nog vooral verkocht op festivals, met foodtrucks en in horecagelegenheden.
Aan verkoop via de retail denkt Kulsdom (nog) niet. “Wij zijn niet van de grote hoeveelheden. Wij gaan voor kwaliteit.” The Dutch Weed Burger denkt overigens wel aan een eigen winkel.
Lees ook:
- Extra ‘boost’ voor vraag naar plantaardig (17 februari 2017)
- Wedstrijd voor ideeën plantaardige producten (17 februari 2017)
- Unilever in Green Protein Alliance (17 februari 2017)