Eat2Move start voor topsporter en oudere

10 juli 2014

Eat2Move is officieel van start gegaan. Dit topcentrum richt zich de komende 6 jaar op innovatie rond voeding en beweging voor topsporters en ouderen. Er wordt kennis ontwikkeld over de specifieke voedingsbehoefte bij prestaties en herstel.

In Eat2Move werken 8 Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid samen.

Er wordt onder meer gekeken naar de voedingsstatus en het gezondheidsprofiel van sporters. Zo wordt geanalyseerd of er tekorten aan voedingsstoffen zijn en wat nodig is om herstel te optimaliseren.

Sporters (top- en breedtesporters), coaches en begeleiders, medici en zorgprofessionals maken eisen en wensen kenbaar. Aan de hand daarvan worden voedingsmiddelen ontwikkeld en in de praktijk getest met specifieke eiwitten gericht op spieropbouw en herstel van spierkracht na een operatie.

Toepasbaar maken

Het topcentrum richt zich bij de ontwikkeling op innovatieve producten, waarbij de inzichten toepasbaar gemaakt worden voor zowel sport als zorg.

Prof. Maria Hopman, bekend van haar vierdaagseonderzoek en haar columns in De Gelderlander, gaat parttime aan de slag binnen Eat2Move. Zij zal ook als boegbeeld voor het topcentrum fungeren.

De aftrap is op 8 juli gegeven. Er worden 3 programma’s opgezet. Experts uit de deelnemende organisaties werken hierin samen.

De samenwerkende partijen zijn: Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, InnoSportNL, NOC*NSF, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NIZO food research, FrieslandCampina en Sportcentrum Papendal.

Lees ook:

8 miljoen voor innovatiecentrum Eat2Move (25 februari 2014)

Bedrijven ontwikkelen voeding voor ouderen en sporters (7 december 2012)

 

Altijd op de hoogte blijven?