Eerste editie foodevent NLvoedt een succes

5 juli 2023 Redactie Food NLVoedt

Nepluvi, Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), GroentenFruit Huis, Nederlands Visbureau en ZuivelNL organiseerden op 4 juli in plaats van de traditionele barbecue het nieuwe foodevent NLvoedt voor Kamerleden en het Kabinet bij perscentrum Nieuwspoort. Een succes volgens de organisatoren, die landbouwminister Piet Adema een kistje met Nederlandse producten overhandigden.

“De nieuwe opzet van een ‘Walking Dinner is goed in de smaak gevallen”, schrijven COV en Nepluvi in het persbericht. “Met een flinke opkomst op een mooie, nieuwe locatie en met veel media-interesse werd het politieke seizoen afgerond met een ongedwongen culinair samenzijn.”

Nederlandse producten

NLvoedt opende met een kort welkomstwoord aan de gasten en de overhandiging van een speciaal kistje met Nederlandse producten aan landbouwminister Piet Adema. De producten waren in de Week van het Nederlandse Voedsel verzameld en de overhandiging vormde de symbolische afronding van deze themaweek.

“Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie”, zegt Gert-Jan Oplaat van Nepluvi. “En het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag ook in Den Haag gezien, gehoord en geproefd worden!”

Partners uit de Nederlandse foodsector

Laurens Hoedemaker lichtte het culinaire aanbod toe dat tot stand kwam vanuit de nieuwe, inspirerende samenwerking tussen de partners uit de Nederlandse foodsector. “De afgelopen maanden hebben de Kamer en het Kabinet veel gesproken over landbouw, stikstof en voedselproductie in Nederland”, zegt Laurens Hoedemaker van COV. “We willen aan het einde van het parlementaire jaar aandacht vragen voor datgene waar het uiteindelijk om gaat: lekker en gezond eten uit Nederland. Geniet ervan!”

“Ik zie hier een gevarieerd aanbod”, reageerde Piet Adema op het kistje. “Dat moeten we koesteren. De samenleving vraagt om een duurzame productie en als de sector daarin een stap voor kan blijven, dan zijn we met elkaar echt goed bezig.”

NLVoedt

Na de overhandiging konden de aanwezige bewindslieden, Kamerleden en andere gasten in Nieuwspoort de balans opmaken van het afgelopen seizoen en wellicht: vooruitblikken op de toekomst.

Namens de Nederlandse foodbranche zorgde chef-kok Edgar Buhrs en zijn brigade voor een gevarieerd assortiment aan versproducten van Nederlandse topkwaliteit. Zo passeerden fantasievolle gerechtjes die goed in de smaak vielen bij de bezoekers. In het kader van de duurzaamheid en het voorkómen van verspilling werden bezoekers op maat bediend. Het culinaire aanbod voldeed bovendien aan de strikte kwaliteitseisen van Euro–Toque.

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?