Zwager: 'Efficiënter gebruik van folie'

9 april 2014

DEN BOSCH - Zwager Techniek presenteerde op de Empack een 'doorbraak in skin-verpakken', namelijk Darfresh-on-tray. Samen met Cryovac, G. Mondini en SealedAir is er een Mondini-machine ontwikkeld die 30 à 40 procent meer van de seal gebruikt, zodat er geen top- of onderfolieafval meer is.

Vacuümskin verpakkingen zorgen voor een mooie presentatie van producten als vlees en vis, vertelt Peter Paul Zwager van Zwager Techniek tegen evmi.nl.

"Als deze namelijk rechtop in het winkelschap worden gezet, treedt geen vochtlekkage meer uit het product op." In Nederland zijn de eerste machines nu geleverd voor het vlees bij Albert Heijn.

Verder doorrijpen

Met nieuwe verpakkingen om het vleesbakje heen, kan het vlees verder doorrijpen. De machine is flexibel en geschikt voor alle soorten traysealen, waaronder MAP en skin.

En omdat de machine toekan met lagere schalen, wordt ook hier op materiaal bespaard. Bovendien werkt het tot 40 procent sneller dan het standaard skinnen, zegt Zwager.

Lees ook:

 

Skin én MAP tegen verkleuren vlees (30 september 2008)

 

Altijd op de hoogte blijven?