Eilersen presenteert zich op Food Technology

16 maart 2023

Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Op de stand van Eilersen vind je een gepatenteerde loadcels met anti-kiep beveiliging. Deze DLC-loadcell is uitgerust met een gepatenteerde ingebouwde beveiliging tegen omkiepen. Daarmee is deze oplossing buitengewoon geschikt voor high-shear mixers, silo’s die buiten opgesteld staan (windbelasting!) en gebieden met seismische activiteit.

Het hygiënisch ontwerp is hermetisch dicht (IP68) en daardoor optimaal reinigbaar. Dit maakt deze loadcell, net zoals de meeste oplossingen van Eilersen, optimaal geschikt voor toepassing in de Voedingsmiddelen- en Farmaceutische industrie. Installatie en onderhoud zijn zeer eenvoudig. Optioneel is een ATEX en IECEx-goedgekeurde versie beschikbaar. Dit alles maakt de DLC loadcell tot een oplossing met vele mogelijkheden.

In Mexico, Japan en de VS wordt de DLC-loadcell met de geïntegreerde omkiep-beveiliging succesvol toegepast, omdat juist in deze gebieden aardbevingen en tornado’s kunnen voorkomen. Ook in gebieden waar momenteel geen extreem weer voorkomt, is de DLC-loadcell een populaire oplossing voor tanks die buiten opgesteld staan. “Onze toepassingsexperts helpen graag bij het vinden van de optimale weegoplossing voor een specifieke weegtaak”, zegt Frederik Eilersen en concludeert: “Onze weegsystemen werken volledig digitaal. Daardoor zijn ze ongevoelig voor storingssignalen in de industriële omgeving. Aansluitkabels zijn eenvoudig te vervangen of in lengte aan te passen, zonder dat het systeem opnieuw gekalibreerd hoeft te worden.”

Eilersen is te vinden op standnummer F89 op Food Technology. 

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?