Elopak lanceert een nieuwe hygiënische vulmachine die de houdbaarheid van verse producten verlengt tot 60 dagen. Deze machine is voorzien van een luchtzuiveringsysteem met HEPA-filter, dat ontwikkeld is op basis van uitgebreide onderzoeken en testen. 

Deze vulmachine van de volgende generatie werd ontworpen door Elopak en geproduceerd door Shikoku, sinds jaar en dag partner van het bedrijf. Door het HEPA-filtersysteem, de onderdelen van roestvrij staal en het verwarmings- en sealproces in twee stappen verloopt het proces uitermate hygiënisch. Dat leidt op zijn beurt tot een langere houdbaarheid van verse producten.

Dankzij de zelfreinigings- en sterilisatiefunctie van de machine kunt u efficiënt omschakelen op een ander product, waardoor minder voedsel verspild wordt. Ook is de machine zelf veiliger voor de operator. De reinigingsprocedure zonder manuele interventie en de magnetische deuren verhogen de veiligheid van de operator en verlagen de kans op menselijke fouten.

De machine is bedoeld om pakken te vullen met verse en extra lang houdbare zuivelproducten, verse en extra lang houdbare vruchtensappen, water en plantaardige dranken. Alle producten, met of zonder vezels.

Patrick Verhelst, Chief Marketing Officer van Elopak: “We willen dat onze nieuwe vulmachine aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen voldoet. Zij bepaalt een nieuwe norm voor verse producten doordat ze de houdbaarheid tot 60 dagen verlengt. De langere houdbaarheid leidt tot minder voedselverspilling, waardoor het de consument gemakkelijker wordt gemaakt om te kiezen voor milieuvriendelijke verpakkingen voor zijn verse melkproducten of vruchtensappen.”

 

Altijd op de hoogte blijven?