Erwin Wunnekink vertrekt als voorzitter bestuur van FrieslandCampina

23 september 2021

Drie maanden na zijn start als voorzitter van het bestuur van FrieslandCampina, treedt Erwin Wunnekink weer af. Dat maakte hij op 22 september bekend tijdens de Centrale Vergadering van Districtraden.

Om precies te zijn stopt Erwin Wunnekink als voorzitter en lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen neemt tijdelijk de taken van voorzitter waar, totdat een nieuwe voorzitter is benoemd door het bestuur van de coöperatie.

In een persbericht van Campina geeft Wunnekink aan dat hij zich terugtrekt in het belang van de coöperatie. Het rommelt er. “Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden.”

Wunnekink volgde op 16 juni 2021 Frans Keurentjes op als voorzitter. Hij was sinds december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen en vervulde sinds december 2016 tot medio dit jaar het vicevoorzitterschap in beide gremia.

Altijd op de hoogte blijven?