Failliet Speksnijder Logistiek maakt doorstart

2 januari 2017

Speksnijder Logistiek uit Hazerswoude is failliet maar maakt een doorstart. Simon Loos, Kivits en Peter Appel Transport nemen het bedrijf uit Hazerswoude over. Ongeveer de helft van de 170 ontslagen werknemers kan weer een baan krijgen. Het gaat vooral om chauffeurs.

Dat heeft de curator bevestigd, meldt Omroep West. De werknemers moeten wel bereid zijn te gaan werken in Noord-Holland of Noord-Brabant. De drie bedrijven die Speksnijder Logistiek overnemen zijn alle gevestigd op ruim een uur reisafstand. Speksnijder stopt in Hazerswoude.

De logistiek dienstverlener, met vestigingen in Hazerswoude, Bergschenhoek en Tilburg, verkeerde al enige tijd in financiële problemen. Begin 2016 werden verliesgevende activiteiten verkocht maar dat heeft het tij niet kunnen keren. Het faillissement werd eind december uitgesproken.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf was gespecialiseerd in de geconditioneerde opslag en distributie van koel- en vriesproducten en dagverse leveringen aan de retail en groothandel. Het bedrijf had bijna 100 vrachtauto’s rijden.

Speksnijder Logistiek heeft overigens geen enkele band met Speksnijder Transport uit Bodegraven. Het zijn dus twee verschillende bedrijven.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?