Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

16 augustus 2022 Redactie Food

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. Het bedrijf vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Het onderzoek van Fazer is onderdeel van een groter Fins onderzoeksproject. In dit onderzoeksproject werken verschillende Finse bedrijven en instellingen aan oplossingen en innovaties rondom cellulaire landbouw. Cellulaire landbouw is biotechnologische productie, waarbij minimale grond en andere natuurlijke hulpbronnen nodig zijn. De productie vindt plaats in bioreactoren onder gecontroleerde omstandigheden.

Fazer heeft de eerste succesvolle resultaten van cacao op basis van celkweek ontvangen, maar het kan het nog jaren duren voordat deze cacao op de markt komt. Wanneer deze cacao succesvol geproduceerd wordt, moet het ook als nieuw voedingsmiddel in de EU worden goedgekeurd door de EFSA voordat het verwerkt kan worden in producten.

Bron: Fazer

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?