Flexibeler werken met vijf-assige robot

28 maart 2013

DEN BOSCH – Veel robots zijn er te zien op de verpakkingsbeurs Empack. Fanuc presenteert de M710, een vijf-assige pick ’n' place robot. Door de vijf ‘gewrichten’ is de robot zeer flexibel, legt Annelies Vander Hulst van Fanuc Robotics Benelux uit.

Op de beurs presenteert het bedrijf  een vijfassige robot, maar er zijn ook robots met zes assen beschikbaar. Daardoor heeft de robotarm veel meer mogelijkheden om producten te pakken en te plaatsen. Niet alleen van een rechte positie naar een rechte positie, maar ook van of naar een schuine positie.

De besturing van de M710 is sneller dan van eerdere modellen en is  ook energiezuiniger, stelt Vander Hulst. “De robot kan in één seconde 720 graden om zijn as draaien”, vult Arne Geijsen van Fanuc aan. Een ander voordeel is dat de robot compact is en dus ook in kleine ruimtes kan worden ingezet.

De robot op de Empack doet de handling van flessen, maar de M710 kan worden uitgerust met uiteenlopende grijpers voor verschillende voedingsmiddelen. Het is ook mogelijk producten op te pakken door een vacuüm te creëren, bijvoorbeeld bij kwetsbare producten.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?