FNLI: zet óók breed in op gezonder maken producten

22 maart 2016

De FNLI is positief over de nieuwe Schijf van Vijf. Toch wijst de organisatie van levensmiddelenfabrikanten daarnaast op het belang dat ook minder gezondheidsbewuste consumenten gezonder gaan eten en drinken. Daarom blijft de FNLI inzetten op het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.

Dit Akkoord is samen met de retail, horeca en catering en het ministerie van VWS opgezet met afspraken over het stapgewijs gezonder maken van producten.

Niet in Schijf van Vijf

De FNLI geeft aan dat met dit Akkoord consumenten vanzelf minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) binnenkrijgen. Het gaat daarbij ook nog eens met name om producten die niet zijn opgenomen in de Schijf van Vijf.

De organisatie van levensmiddelenfabrikanten is vooral positief dat de nieuwe Schijf van Vijf consumenten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op weg helpt om een verantwoord voedingspatroon te volgen.

“Het bedrijfsleven gaat graag met het Voedingscentrum in gesprek over hoe het nieuwe voorlichtingsmodel en het Akkoord elkaar wederzijds kunnen ondersteunen”, aldus de FNLI.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?