FNLI organiseert verkiezingsdebat

3 augustus 2012

 RIJSWIJK - De FNLI organiseert 16 augustus een verkiezingsdebat. Vertegenwoordigers van 6 politieke partijen gaan met elkaar in debat.

"De levensmiddelenindustrie is de stille kracht van de Nederlandse industrie. Het is de grootste binnenlandse industriesector, zowel in omzet (55 miljard euro) als in toegevoegde waarde (9 miljard euro) en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100.000 mensen. Een van de randvoorwaarden voor een krachtige levensmiddelenindustrie is een goede balans tussen regelgeving, zelfregulering en publiek-private samenwerking op het gebied van onder andere duurzaamheid, gezondheid, innovatie en handel. Maar hoe ziet die balans eruit?", vraagt de FNLI zich af. Thema van de bijeenkomst is dan ook 'Maakt de overheid gehakt van de grootste industrie van Nederland?'.

De Tweede Kamerleden die in debat gaan zijn: René Leegte (VVD), Liesbeth van Tongeren(GroenLinks), Kees Verhoeven (D66), Sharon Gesthuizen (SP), Hanke Bruins Slot (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA).

Aan de hand van stellingen komen belangrijke actuele thema's aan bod zoals: Zijn belastingen op suiker, vet of vlees de juiste manier om consumenten te beschermen? Is een wettelijke normering voor de hoeveelheid zout in eten in de praktijk werkbaar? Hoe denken de partijen over overheidssteun voor innovatiebeleid? Moet de overheid zich bemoeien met marketing en reclame gericht op kinderen? En kunnen we verduurzaming en MVO aan de industrie zelf overlaten?

Het debat wordt gehouden in Dudok in Den Haag. Meer info

Lees ook:

FNLI: ‘Windei is absurde kruistocht' (13 juni 2012)

Altijd op de hoogte blijven?