Food Tech Event: erkenning hygiënische vakman

25 april 2024

Er bestaan geen opleidingen in het regulier onderwijs die iemand opleidt in hygiënische techniek en de wettelijke eisen, waardoor het herkennen van technisch hygiënische maatregelen en van de juiste vakman een groter wordend probleem is. Gevaarlijike situaties kunnen ontstaan door de groeiende schaarste aan technisch personeel in combinatie met het gebrek aan de juiste kennis. De ervaren vakmensen worden hierdoor niet op hun vaardigheden gewaardeerd. Hans van der Steen geeft hier een presentatie over op Food Tech Event 2024.

Van der Steen behandelt vragen als 'Wat is een ervaren vakman, wat is zijn/haar functie en wat wordt van hem/haar verwacht?'  Ook komt een methodiek van HDN aan bod die ondergewaardeerde vakmanschappen herkenning en erkenning kan bieden. 

Over de spreker

Van der Steen is sinds 2008 verbonden aan het initiatief HDN (Hygienic Design Network) en sinds 2020 fulltime bezig als netwerk beheerder, projectleider, opleider en vooral als belangenbehartiger voor het netwerk. Zijn roots liggen al meer dan 40 jaar in de voedingsmiddelenindustrie, waarbij zijn handelsactiviteiten in procescomponenten veel inzicht hebben gegeven in processen en de markt. HDN zet zich in voor herkenning van technische maatregelen en erkenning van het vakmanschap dat daar voor nodig is.

Food Tech Event, voorheen Food Technology, richt zich op de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking. Weten wat er speelt? Kom op 15 en 16 mei 2024 naar Food Tech Event in de Brabanthallen in Den Bosch.

Aanmelden voor Food Tech Event

Altijd op de hoogte blijven?