Food Tech Event: slimmere voedselverwerking

11 april 2024

Betere data-analyses en het gebruik van geavanceerde sensoren in voedselketens en -verwerking kan zorgen voor slimmere beslissingen en real-time toegang. Het gebruik van deze technologieën zoals in Industry 4.0, PAT en slimme voedselverwerking kan zorgen voor kortere doorlooptijden en verbeterde efficiëntie en kwaliteit. Martijntje Vollebregt vertelt hier meer over op Food Tech Event 2024.

Ondanks veelbelovende onderzoeksresultaten zijn er uitdagingen als de praktische uitvoering en het vertrouwen bij werknemers. Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) staat klaar om bedrijven hierin te ondersteunen met kennis over beschikbare technologieën en data-analyse en expertise in voedselverwerking, om zo verdere vooruitgang te stimuleren. 

Over de spreker

Martijntje Vollebregt werkt als wetenschapper en projectmanager bij Wageningen University & Research in Nederland. Haar werk richt zich op het efficiënt gebruik van hulpbronnen en nieuwe verwerkingstechnologieën voor de voedingsindustrie, productgerichte procesbeheersing met nieuwe sensoroplossingen en data-analyses. Ze is ook een expert op het gebied van het kwantificeren en verminderen van voedselverspilling.

Food Tech Event, voorheen Food Technology, richt zich op de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking. Weten wat er speelt? Kom op 15 en 16 mei 2024 naar Food Tech Event in de Brabanthallen in Den Bosch.

Aanmelden voor Food Tech Event

Altijd op de hoogte blijven?