Food Technology: De toekomst van de verpakkingsrecycling in de levensmiddelensector

31 maart 2023 Redactie Food

Verpakken is essentieel voor het voortbestaan van de Nederlandse levensmiddelenindustrie en supermarktsector, maar oogst tegelijkertijd veel kritiek vanwege de milieuproblemen die gepaard gaan met het verpakkingsafval. Het recyclen van verpakkingsmateriaal wordt in dat kader veelal als oplossing gepresenteerd. De NVC-presentatie van Serra Anker op vakbeurs Food Technology geeft het overzicht van de recente ontwikkelingen en onderzoekt de toekomst van de verpakkingsrecycling voor levensmiddelen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de resultaten van de NVC Survey De toekomst van de verpakkingsrecycling in Nederland 2023-2027. Ook het PUMA Project komt ter sprake. In het PUMA Project is het bedrijfsleven gezamenlijk op weg naar het einde van verpakking als milieuprobleem (zie www.nvc.nl/puma).

Over de spreker

Serra Anker is Junior manager Packaging materials and processes bij het Nederlands Verpakkingscentrum, waar ze een bijdrage levert aan alle NVC-activiteiten als het gaat over de materiaal- en proceseigenschappen van verpakkingsmateriaal. Ook bestudeert ze samen met lid-bedrijven de toekomst van verpakkingsrecycling. Daarnaast heeft Serra haar BSc Chemical Engineering afgerond en studeert ze fulltime MSc Industrial Ecology op de TU Delft.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?