Food Technology: Duurzaamheid in praktijk brengen in de productieketen

16 februari 2023 Redactie Food

Bij duurzame voedselproductie wordt gebruik gemaakt van processen en systemen die een lage CO2-voetafdruk hebben, economisch efficiënt zijn, veilig zijn, energie en natuurlijke hulpbronnen behouden en rekening houden met wat er in de toekomst nodig is. Duurzaamheid is essentieel in de hele voedselproductieketen, omdat inefficiënties op het ene gebied gevolgen kunnen hebben voor het andere. Om zowel zakelijke als ecologische redenen zoeken bedrijven naar manieren om de duurzaamheid van de hele productieketen te verbeteren. Juiste werkwijzen en technologie kunnen helpen om de impact op het milieu te verminderen, de voedselproductieketen te stroomlijnen, kosten te besparen en bedrijfsresultaten te verbeteren.

Op vakbeurs Food Technology behandelt Newness de inefficiënties in de voedselproductieketen bij verschillende processen en hoe een bedrijf duurzaamheid in de praktijk brengt, tijdens de lezing Creating sustainable practices in the food production chain. De lezing wordt gegeven in het Engels.

Over de spreker

Nur America is oprichter en directeur van Newness. Daarvoor bekleedde Nur senior managementfuncties bij Philips, Schlumberger, Ericsson en ICT group. Ze heeft uitgebreide internationale ervaring in de industrie op het gebied van innovatie van hightechproducten en kennis van markt- en technologietrends. Ze helpt ondernemingen met hun digitale transformatie en het opzetten van samenwerkingsverbanden. Nur stimuleert en ondersteunt actief innovaties in de voedingsmiddelenindustrie door samenwerkingen met de hightechindustrie. Nur gelooft sterk in het belang van het integreren van duurzaam denken in bedrijfsstrategieën en het verantwoordelijk zijn voor sociale en milieukwesties om op de lange termijn te gedijen.

Altijd op de hoogte blijven?