Food Technology: Fruit- en groenteverwerking in microgolfinstallaties

21 maart 2023 Redactie Food

Door producten op lage temperaturen te drogen kunnen waardevolle bestanddelen in fruit behouden en door goede procescontrole de hoeveelheid misproductie vermeden worden. MEAM presenteert op Food Technology de toepassing van industriële schaal magnetron-verwerkingsmogelijkheden van groenten en fruit.

Applicaties om kant-en-klare maaltijden microbiologisch veilig maken en het ontdooien van vlees zijn bekend terrein voor MEAM. In deze lezing wordt gefocust op de energiebesparingen en procestemperaturen bij het drogen van fruit en groente. Om de mogelijkheden van geschiktheid verder uit te bouwen zal MEAM de eerste cases voorstellen die door Flander’s Food gekozen zijn waar dit jaar een machine geleverd is.

Over de spreker

Kendra Rademaker is sinds 2 jaar werkzaam bij MEAM. Ze heeft natuurkunde aan de UvA gestudeerd en wilde graag haar fundamentele kennis inzetten om aan oplossingen voor de klimaatveranderingen te werken. Omdat de tijdhorizon voor ommekeer klein is wilde ze deze oplossingen vooral snel zien worden geïmplementeerd in plaats van het verder theoretisch onderzoeken in de academische wereld. Juist bij MEAM is de combinatie bij uitsteek gelukt: Partijen die echt willen veranderen in procesvoering kunnen snel tot een oplossing op maat komen, waarbij elke machine uniek is en de fundamentele kennis ingezet kan worden.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?