Food Technology: Hoe zorg ik ervoor dat mijn (recycle-)materiaal aan de wettelijke eisen voor gebruik voldoet?

24 maart 2023 Redactie Food

Op Food Technology geeft Gerard Haagh van Triskelion een overzicht van de wettelijke eisen waaraan materialen moeten voldoen die voor contact met voedsel bedoeld zijn. Vervolgens legt hij uit hoe aan deze eisen voldaan kan worden in de keten van grondstof tot eindproduct en welke verantwoordelijkheden de diverse spelers in deze keten hebben. Vaak zijn migratiemetingen of andere analyses vereist, maar even vaak ook niet. In de lezing wordt in het bijzonder aandacht besteed aan recycle-materialen. De nadruk ligt daarbij op de regelgeving in de Europese Unie.

Over de spreker

In zijn rol als projectleider bij Triskelion helpt Gerard bedrijven die voedselcontactmaterialen op de markt brengen om aan de wettelijke eisen te voldoen zoals die in Nederland, de Europese Unie, de Verenigde Staten of andere landen gelden.

Gerard werkte jarenlang als processing expert in de voedingsmiddelen-, glas- en kunststofindustrie waar hij in aanraking kwam met wet- en regelgeving. In 2019 trad hij in dienst bij Triskelion om zich geheel te richten op voedselcontactmaterialen. Zijn kennis van de regelgeving en van uiteenlopende materialen stelt hem in staat om gerichte oplossingen voor (materiaal-)specifieke vragen van klanten te bieden.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?